A csicseriborsót szűrőben lecsöpögtetjük, leöblítjük, majd félretesszük száradni. A fokhagymagerezdeket finomra vágjuk, majd a borsóval együtt robotgépbe tesszük. Ráöntjük a citrom levét, 2 evőkanál vizet, megsózzuk, megborsozzuk. A pirospaprikát is beletesszük, majd finom pürét keverünk belőle. Tálba kanalazzuk, meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk a köménnyel és a finomra vágott petrezselyemmel.
Megjegyzés: Sűrű pörköltek mellé kínálhatjuk köretként.
Pitát is tehetünk mellé.Ha nem kapunk konzerv csicseriborsót, akkor száraz borsóból is elkészíthetjük. Egy éjszakára áztassuk be, akár a babot, másnap pedig enyhén sós vízben, kislángon főzzük puhára.
Chick-pea puree - angol neve
A receptet ennyiszer mentették el:3 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés