A tojást szétválasztjuk, a sárgáját pohárba, a fehérjét tálba tesszük és felverjük. A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük, majd forró olajban kisütjük. Amikor a burgonya kisült, a tojásfehérjéhez öntjük a tojássárgáját és elkeverjük. A tojáshoz adjuk a kisült burgonyát, és sóval ízesítve megint összekeverjük. A szeletekre vágott hagymát olajon megpároljuk, majd hozzáöntjük a burgonyához. Lapos teflon edénybe egy kanál olajat öntünk, és a kész masszát beleöntjük. Fakanállal simára formázzuk, és enyhe tűzön pirosra sütjük. Majd egy tányért a tetejére rakva megfordítjuk a tortillát, és a másik oldalát is pirosra sütjük. Sok módon ízesíthetjük: pl. kettévágva, amikor már félig kihűlt, sajttal, felvágottal, majonézzel, kechuppal. Majd kenyérrel tálaljuk. Hidegen és melegen is fogyasztható. Jó étvágyat!
A receptet ennyiszer mentették el:6 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés