Elkészítési idő: 75 perc Nehézségi foka: közepesen nehéz Árkategória: közepesen olcsó
Krumpli torta hozzávalók:
l kg burgonya hámozva
3 dl főzőtejszín ( vagy 3 dl tej és 3 dkg margarin )
2 db tojás só
őröltbors
szerecsendió zsemlemorzsa vaj vagy margarin
Krumpli torta elkészítése:
A burgonyát uborkagyalun karikára reszeled egy tálba.
A tejszínbe belekeverjük a 2 db tojást,és ízlés szerint hozzáadjuk a fűszereket. (ha tejjel és margarinnal készíted,akkor a tejet az olvasztott margarinhoz keverd).
Ráöntjük a burgonyára,összekeverjük...
Egy jénai tálat kikenünk margarinnal,megszórjuk zsemlemorzsával,és ebbe tesszük a tejszínes burgonyát.
Előmelegített sütőben (hideg rácsra tedd a tálat)200 celzius fokon először lefedve sütjük körülbelül fél órát.Utána fedő nélkül,és szép pirosra sütjük a tetejét.
Javíthatjuk sajttal. Tehetünk bele is és rá is.
Megjegyzés: Sülés után 15-20 percet állni hagyod,majd tortaszelet szerűen szeleteled.
Sült és rántott húsokhoz nagyon finom.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés