Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Rebarbaraszörp hozzávalók:
1 kg rebarbaraszár 80 dkg cukor 2 citrom leve és héja 1/2 tk na-benzonát
Rebarbaraszörp elkészítése:
A rebarbarát megmossuk, apróra vágjuk, majd a cukorral és 1,5 liter vízzel, 2 citrom levével és héjával feltesszük főni.Kb fél óra múlva belekeverem a tartósítót, majd leszűröm. Még forrón üvegekbe rakom, lezárom, és szárazdunsztban hagyom kihűlni. Ha rostosabb lét szeretnék, kihalászom a citromhéjat, és pürésítem a gyümölcsöt, majd még egy forralás után üvegezem.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés