További oldalaink: profHOUSE.hu minden ami ingatlan  -   profJOB.hu álláskereső portál  -  Hirsumma.info A hírgyűjtő...  -  rpass.hu Kijelentkezve...

Kijelentkeztél a Sussunk-fozzunk.hu-ról Receptek feltöltéséhez vagy elmentéséhez jelentkezz be.

Regisztráció
BELÉPÉS
Nincs még rPass-od?? regisztrálj...és máris elkészítheted a saját szakácskönyved!!






Birsalmasajt Recept

Jelenleg itt vagy:Főoldal > Receptek fogások alapján > Befőzés * Még több:Közepesen nehéz receptek

Birsalmasajt


Birsalmasajt
Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Birsalmasajt hozzávalók:

5 kg birsalma
3 kg cukor

Birsalmasajt elkészítése:

A birsalmákat megmossuk, egyenletes darabokra vágjuk és fedő alatt, és minimális víz hozzáadásával, lassú tűzön puhára főzzük.Átpasszírozzuk, a gyümölcshúst lemérjük és minden kilóra számítva 80dgk cukrot mérünk ki. Ezt csak akkor teszünk hozzá, amikor a gyümölcshús már nagyon besűrűsödött, és puffogva fő.Ekkor már nagyon lassú tűzön főzzük tovább, egyenletesen kevergetjük, vigyázunk, mert nagyon köpköd a lekvár, komoly égési sérüléseket tud okozni!Amikor sűrűsödni kezd, egy tányérra egy kanálnyit kirakunk. Ha a mintánk megdermed a kihűlés alatt, a főzést befejezzük.Az elkészült birsalmasajtot zsírpapírral kibélelt formákba öntjük. 1-2 nap múlva a sajtot kiszedjük a formából, a papírt lehúzzuk róla. Naponta átforgatjuk a sajtokat, addig, amíg anyyira ki nem szikkad, hogy nem ragad a kezünkhöz. Szellős , hűvös helyen tároljuk.

Megjegyzés:
Amikor a birsalmasajtom már túlságosan megszikkad, apró kockákra vágom, egy nagy befőttesüvegben tárolom, és a süteményekbe, gyümölcskenyerekbe aszalt gyümölcs helyett rakom. Nagyon finom!

A Birsalmasajt receptet küldte:Orsi77! Köszönjük szépen!

A receptet ennyiszer mentették el:4 !



képfeltöltés

print Nyomtatás Hírsumma
Összes hozzászólás ( Birsalmasajt ):0 db

Recept videók

Pogácsa sütès..óhhh...az az illat!:) Video

Hasonló receptek


Saját jegyzet a Birsalmasajt recepthez

Ehhez a funkcióhoz be kell jelentkezni!
Bejelentkezés nélkül nem történik mentés!





Tetszett a Birsalmasajt recept, akkor kövess minket közösségben is...





Alkalmi receptek

Karácsonyi receptek

Szilveszteri receptek

Húsvéti receptek

Farsangi receptek

Hírlevél
Hírlevelünkre való felíratkozás...



Adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom!

Hozzájárulok, hogy számomra a Sussunk-fozzunk.hu a továbbiakban hírlevelet küldjön.






 


Kövess minket!!


hirdetes



profJOB.hu ha jó állást,karriert akar...





sajtokozlemények
Impresszum
hírlevélre felíratkozás
honlaptérkép
rólunk
fórum
Adatvédelmi nyilatkozat

https://sussunk-fozzunk.hu