A gyümölcsöket megmossuk, kettévágjuk,a magjukat kivesszük, és a befőzőcukorral rétegezve egy lábasba tesszük. Időnként megkeverjük, és hagyjuk, hogy a cukor tegye a dolgát: megpuhítja a gyümölcsöket, levüket kivonja. Akár egy egész napot hagyhatjuk állni, majd kevergetve felforraljuk. Kb. 25 percnyi főzés után a dzsemet kifőzött üvegekbe töltjük,lezárjuk, majd szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Ínyencek az üveg lezárása előtt 2 ek barackpálinkát is rakhatnak a tetejére:)
Megjegyzés: Nem kell hosszú ideig főzni a lekvárt, ha csak celofánnal zárjuk le, mert így el tud párologni belőle a felesleges víz.Amikor eléggé besűrűsödik az üvegben (néhány ujjnyival kevesebb lesz benne a lekvár), akkor zárjuk le kupakkal is az üveget.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés