A pacalt tisztítás után ecetes vízben forrázzuk. Sós, ételízesítős vízben főzzük puhára. Amikor megfőtt felcsíkozzuk. A csülköt is puhára főzzük vízben. Adunk hozzá sót, fokhagymát, ételízesítőt. ( annyi vizet öntünk hozzá amennyi ellepi )Amikor csülök megfőtt a csontot kivesszük belőle. Felcsíkozzuk a húst. A főzőlevet félretesszük. A bográcsban a fölforrósított olajon üvegesre pirítjuk a felaprított vöröshagymát. Ezután pirospaprikával összekeverjük és kevés csülöklével engedjük fel. Mehet hozzá a felcikkezett paradicsom , paprika, pacal, csülök. Csülöklével öntjük fel.
(Annyi kell hozzá, hogy elegendő szaftja legyen ) Lassú tűzön jó egy órányit főzzük. Akkor jó, ha a szaftja ragacsos-sűrű lett.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés