Elkészítési idő: több másfél óránál Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Almás cseresznye lekvár hozzávalók:
1 kg fekete cseresznye 45 dkg alma 2 citrom leve
75 dkg pektinnel gazdagított főzőcukor
Almás cseresznye lekvár elkészítése:
A cseresznyét kimagozzuk.Az almát megpucoljuk és a magházat is kivágjuk. Utána kb. 10 percig főzzük a cseresznyét, az almát és a citrom levét. Ezután mehet hozzá a cukor.
Folyamatos kevergetés mellett főzzük tovább kb. 25 percig.
Amikor kóstolót veszünk ki és a tányéron hamar megdermed akkor jó.
Végül száraz dunsztba tesszük.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés