További oldalaink: profHOUSE.hu minden ami ingatlan  -   profJOB.hu álláskereső portál  -  Hirsumma.info A hírgyűjtő...  -  rpass.hu Kijelentkezve...

Kijelentkeztél a Sussunk-fozzunk.hu-ról Receptek feltöltéséhez vagy elmentéséhez jelentkezz be.

Regisztráció
BELÉPÉS
Nincs még rPass-od?? regisztrálj...és máris elkészítheted a saját szakácskönyved!!






Cézár saláta ( eredeti ) Recept

Jelenleg itt vagy:Főoldal > Receptek fogások alapján > Saláták,öntetek * Még több:Egyszerű receptek

Cézár saláta ( eredeti )


Cézár saláta ( eredeti )
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Cézár saláta ( eredeti ) hozzávalók:

A pirított kenyérkockákhoz: 2 nagy gerezd fokhagyma
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 csésze (0.5 liter) kenyérkocka francia bagettből vagy fehérkenyérből
A salátához: 1 db tojás
1 teáskanál Worcestershire-szósz
3 teáskanál frissen facsart citrom
1 közepes gerezd összepréselt fokhagyma
1/2 teáskanál frissen őrölt bors
1 1/2 teáskanál szardellapaszta vagy 4 db kis szardella
1 teáskanál kapribogyó
1 teáskanál dijoni mustár
1/3 csésze (8 cl) extraszűz olívaolaj
1/3 csésze (8 cl) frissen reszelt parmezán sajt
2 közepes fej római saláta

Cézár saláta ( eredeti ) elkészítése:

A pirított kenyérkockák elkészítése: Vágjuk fel a kenyeret kb. 1,5 cm-es kockákra. A préselt fokhagymát, olívaolajat és a kenyérkockákat egy tálban keverjük össze. Sót adunk hozza ízlés szerint. Addig keverjük finoman amíg a szósz be nem vonja a kenyérkockákat. Majd tesibe tesszük .350 fokosra előmelegített sütőben pirítsuk aranybarnára. A salátöntet elkészítése: Vizet forralunk a tojásnak. Forrásban lévő vízbe beletesszük a tojást és 45 másodpercig főzzük, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni. Adjuk hozzá a fokhagymát ( préselve ) az előzőleg összetört szardellákat vagy a szardellapasztát, a reszelt parmezán felét, a Worcestershire-szószt, a citromlét, a kapribogyót, a mustárt és a héjától megtisztított tojást. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Folyamatos keverés közben lassan adjuk hozzá az olívaolajat, és keverjük simára az összetevőket (ha az olívaolajat túl gyorsan adjuk hozzá, akkor az kiválik). A saláta elkészítése: A salátához hozzáöntjük az öntet felét, és finoman összeforgatjuk. Ezután adjuk hozzá a maradék parmezán sajtot, a kenyérkockákat és ismét összekeverjük.

A receptet ennyiszer mentették el:4 !



képfeltöltés

print Nyomtatás Hírsumma
Összes hozzászólás ( Cézár saláta ( eredeti ) ):0 db

Recept videók

Banánturmix kèszül:) Video

Hasonló receptek


Saját jegyzet a Cézár saláta ( eredeti ) recepthez

Ehhez a funkcióhoz be kell jelentkezni!
Bejelentkezés nélkül nem történik mentés!





Tetszett a Cézár saláta ( eredeti ) recept, akkor kövess minket közösségben is...





Alkalmi receptek

Karácsonyi receptek

Szilveszteri receptek

Húsvéti receptek

Farsangi receptek

Hírlevél
Hírlevelünkre való felíratkozás...



Adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom!

Hozzájárulok, hogy számomra a Sussunk-fozzunk.hu a továbbiakban hírlevelet küldjön.






 


Kövess minket!!


hirdetes



profJOB.hu ha jó állást,karriert akar...





sajtokozlemények
Impresszum
hírlevélre felíratkozás
honlaptérkép
rólunk
fórum
Adatvédelmi nyilatkozat

https://sussunk-fozzunk.hu