Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Baklava ( szabadkai ) hozzávalók:
50 dkg rétestészta lap 30 dkg darált dió 1.5 csomag margarin 1.5 dl tej 3 van.cukor 2 db citrom 65 dkg cukor
Baklava ( szabadkai ) elkészítése:
A tejbe van.cukrot rakunk és ebben olvasztjuk fel a margarint. Réteslapot rakunk a tepsibe. ( A legaljára kettőt ). A lapokra öntünk a margarinos tejet és erre teszünk rá a darált dióból. Addig rakjuk így amíg el nem fogy. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon készre sütjük.
A cukorra annyi vizet öntünk, hogy kb. 2 ujjnyival legyen felette. A citromot beleszeljük. De a citromot, hogy nehogy szétfőljön előbb ki venni. Amikor a szirup is elkészült ráöntjük a sült sütire. Erre mehet a citromkarika. Nagyjából másnapra szívódik fel igazán a szirup.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés