Elkészítési idő: több másfél óránál Nehézségi foka: közepesen nehéz Árkategória: közepesen olcsó
Káposztás béles hozzávalók:
75 dkg liszt 20 dkg zsír 1 tojás 4 teáskanál só langyos víz töltelék:1 nagy fej káposzta kb.2 kg só olaj bors
Káposztás béles elkészítése:
A káposztát lereszeljük, lesózzuk és olajon megpároljuk, félre tesszük hűlni.A tésztát elkészítjük, a lisztet elmorzsoljuk a zsírral, a sóval, tojással és langyos vízzel összedolgozzuk, hogy félkeménységű tésztát kapjunk.Jól kidolgozzuk, két részre osztjuk és kisodorjuk 1/2 cm vastagra.Középen elvágjuk és a káposztát egyenletesen rászórjuk.A kerek résznél kezdjük hajtogatni, míg a végén a tészta elfogy.Készíthetünk nagyobb bélest, akkor nagyobb darabokra szeleteljük.A kész tésztát sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, a tetejét olvasztott zsírral megkenjük, és közepes lángon szép rózsaszínre sütjük.
Megjegyzés: A fiúk nagyon szeretik, lehet rá inni!!!:)
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés