1 evőkanál lisztből, az élesztőből, 1 dl tejből kovászt készítünk.A vajat meglangyosítjuk, a liszt közepébe öntjük a kovászt, a vajat, a tojásokat, sót és a maradék langyos tejjel közepesen lágy tésztát dagasztunk.Egy ruhával letakarjuk, és meleg helyen 1 órát kelesztjük.Lisztezett gyúródeszkára kiborítjuk és elvágjuk 6 egyenlő részre.A tésztából hosszú rudakat formázunk, és 3-3 darabot összefonunk mint egy copfot.A tepsit kibéleljük sütőpapírral, ráhelyezzük az alsó tésztát kicsit szélesebben, majd a tetejére a másik fonást, még 1/2 órát pihentetjük.Tetejét megkenjük tojással, és közepes lángon szép pirosra sütjük.
Megjegyzés: Ez egy sós ízű kalács, nem az édes tészták kedvelőinek ajánlom!
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés