Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Csirkefelfújt hozzávalók:
3 dkg vaj 2 db tojás 250 ml tej 2 evőkanál olaj 1 db hagyma 1 teáskanál só 2 db csirkecomb 15 dkg rizs 15 dkg zöldborsó 1 csipet bors
Csirkefelfújt elkészítése:
A kockára vágott vöröshagymát az olajon megpirítom. A combokat kifilézem, apró kockákra vágom, a hagymához adom, sózom, borsozom és nagy lángon, fedő alatt megpárolom. Hozzáadom a zöldborsót és még 5 percet főzöm nagyon kevés víz hozzáadásával. Közben a vajból, lisztből, tejből besamelmártást készítek, amit sózok és borsozok. A tojásokat fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, a sárgáját a besamelbe keverem. Ebbe először a borsós húst, majd óvatosan a felvert fehérjét keverjük, vigyázva, hogy a habot ne törjük össze. Tortaformába öntöm, és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt lassú tűzön pirosra sütöm. Párolt rizzsel tálalom.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés