A lisztet átszitáljuk, a vajat apó darabokra
vágjuk, és hozzáadjuk. Beletesszük
a tojássárgáját, csipet sót, a
cukrot, a citromhéjat, és gyors mozdulatokkal
összedolgozzuk.
Fóliába csomagoljuk és hűtőben körülbelül
fél órát pihentetjük. A tésztát fél centi
vastagra kinyújtjuk, cakkos szélű
kerek formával lapokat szúrunk belőle.
A lapok felére külön kis formákat
szúrunk díszítésként. A kiszúrt lapokat
tepsire rakjuk. és tojással megkenjük,
A sütőt előremelegítjük, betesszük
a tepsit, és tizenkét-tizenöt
perc alatt világossárgára sütjük. Amikor
kihűlt, egy teljes és egy kilyukasztott
formát gyümölcsízzel összeragasztunk.
Egy-két óra múlva is fogyaszthatjuk,
de süteményes dobozban
tárolva pár hétig is nagyon finom
vendégváró.
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés