Elkészítési idő: több másfél óránál Nehézségi foka: közepesen nehéz Árkategória: drága
Macaron hozzávalók:
A héjhoz:
5 dkg porcukor 150 g finomra darált mandula
3-4 darab tojás szoba hőmérsékletű tojásfehérje;amit előtte egy napig a hűtőben érleltünk 8 ek víz 15 dkg kristálycukor A krémhez
15 dkg aszalt sárgabarack 5 ek baracklekvár
2 ek citromlé 1 ek nádcukor szirup
4 ek mascarpone 5 ek barackpálinka
Macaron elkészítése:
A tojásokat két részre osztjuk ( fehérje és sárgája ).A tojásfehérjét is két részre osztjuk. Az egyik felét a porcukros mandulához adjuk. ( ha színezni is fogjuk a színezéket is hozzáadjuk )Kis edényben szirupot készítünk.( vízbe cukrot teszünk és takarék lángon feloldjuk. )Amikor a szirup elkészült a tojásfehérje másik adagjához folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük. A felvert habot a cukros-mandulás masszához adjuk.A masszát habzsákba rakjuk és a sütőpapírral bélelt tepsibe kis karikákat nyomunk. Így hagyjuk pihenni kb. egy fél órát. ( Előtte a munkalaphoz ütögetjük a tepsit, hogy a levegő távozzon belőle. )Előmelegített sütőben kb. 160-180 fokon sütjük kb. 6-8 percig. Hagyjuk kihűlni.
A krém összetevőit ( a lekvár és a mascarpone ) nélkül összekeverjük és egy napot a hűtőben hagyjuk pihenni. Másnap a lekvárt és a mascarponet összeturmixoljuk és a pihentetett masszával is összeturmixoljuk. A kis korongokra egy mokkáskanálnyi adagot rakunk és lefedjük egy üres korongal. Hűtőbe tesszük kb. egy napot.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés