A babot a főzés előtti napon kiválogatjuk, és beáztatjuk
(így sokkal hamarabb megpuhul). Kevés sós vízben puhára
főzzük, hogy mire megfő, alig legyen víz rajta. A nagy fej
vöröshagymát apróra vágjuk, és 5 dkg zsírban megfonnyasztjuk,
teszünk hozzá 1/2 gerezd összezúzott fokhagymát, meghintjük
egy csapott evőkanál pirospaprikával, és föleresztjük
1-2 evőkanál vízzel. Fedő alatt pároljuk - szükség szerint
vizet öntve alá -, amíg a hagyma teljesen megpuhul,
majd lesütjük zsírjára, a megfőtt babhoz keverjük, és összeforraljuk.
A virsliket megmossuk, karikára vágjuk, és a félretett
1 dkg zsírban - serpenyőben - átforrosítjuk. A kész babpörkölt tetejére téve tálaljuk. .
A receptet ennyiszer mentették el:3 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés