Elkészítési idő: 30 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Francia melegszendvics hozzávalók:
A szósz:
10 gramm teavaj 90 ml tej fél ev. liszt
fél teáskanál dijoni mustár 1 darab tojássárgája só frissen őrölt bors szerecsendió
A szendvics:
30 gramm teavaj 8 szelet toast kenyér
4 szelet sonka( de nem a felvágott hanem a rendes sonka ) 100 gramm reszelt sajt
Francia melegszendvics elkészítése:
A szósz a besamelhez hasonló, de tojással dúsítjuk.Felolvasztjuk a vajat, és meghintjük liszttel. Lassú tűzön folyamatosan kevergetjük. A tejet felforrósítjuk. Ezt több lépésben adagoljuk hozzá. Amikor már csomómentes a szósz akkor hozzáadjuk a mustárt is. Közepesen lángon melegítjük addig amíg a felére nem sűrűsödik. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a tojássárgáját és a fűszereket. Kenyérszeletre teszünk sonkát, erre kanalazunk ízlés szerint a szószból. Megreszeljük a sajtot és rászórjuk. A szendvicset lezárjuk egy második szelet kenyérrel. Grillezős serpenyőben megolvasztott vajon sütjük a szendvicsek mindkét oldalát aranybarnára.
Megjegyzés: Eredeti neve:Croque Monsieur
Többféle verzióban is létezik:
A Croque Madame, tetején tükörtojással
A Croque Provençal paradicsommal
A Croque Norvégien füstölt lazaccal
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés