Elkészítési idő: 30 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Mascarpone házilag hozzávalók:
500 ml habtejszín ( legalább 30%-os ) 1 ek. citromlé
Mascarpone házilag elkészítése:
A tejszínt addig melegítjük amíg nem gyöngyözik.( kb. 83 fokig ). A citromot kicsavarjuk majd hozzáöntjük. Utána ugyanezen a hőfokon 5 percet forraljuk. Ezután hagyjuk kihűlni szoba hőmérsékletűre. Textilpelenkán keresztül szűrjük le, és így tesszük be a hűtőbe kb. 8 óra hosszára. Közben legalább egyszer keverjük meg. Amikor már lecsöpögött a savó, rakjuk bele egy üvegbe. ( kb. így 2 hétig is jó... )
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés