A nem túl nagy burgonyákat meghámozzuk, kettévágjuk,
gömbölyű részükön kiskanállal mélyedést vájunk, s a mélyedésbe
egy szelet füstölt szalonnát és egy karika kolbászt teszünk.
A burgonyákat a szalonna bőrével megzsírozott tepsibe egymás mellé állítjuk, a kivájt burgonyadarabokat, és a megmaradt szalonnacsíkokat a burgonyák mellé helyezzük.
A sütőben szép rózsaszínüre sütjük. Külön sózni nem kell,
mert szalonna és kolbász elég sós. Ha a burgonya már megsült,
meglocsoljuk a tejföllel, néhány percre visszatesszük a
sütőbe, és utána forrón tálaljuk. Nyers káposztasalátát vagy
uborkasalátát adjunk hozzá.
A receptet ennyiszer mentették el:5 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés