Az apróra vágott vöröshagymát zsírban jól megfonnyasztjuk, meghintjük egy kávéskanál pirospaprikával, elkeverjük, és azonnal felöntjük 1/2 dl vízzel. Lefödve pároljuk a hagymat, míg zsírjára sül. Ekkor hozzáadjuk a meghámozott
és karikára vágott burgonyát, átforgatjuk a hagymás zsírban
- idényben egy megmosott és lecsumázott zöldpaprikát is
teszünk bele -, és felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje.
Gyenge tűzön jó puhára pároljuk, majd tálalás előtt
behabarjuk a liszttel elkevert 2 dl tejföllel, és még egyszer felforraljuk.
Salátát, savanyúságot adhatunk hozzá, de anélkül is igen
jóízű, laktató étel.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés