A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgáját a fele cukorral habosra verjük fel.A tojásfehérjét a cukor másik felével habbá verjük fel, majd a tojássárgás részt finoman beleforgatva, a finomlisztet is hozzákeverjük.Egy közepes tortaformába sütőpapírt teszünk, majd a tésztát beletöltjük.Előmelegített sütőben kb. 180 fokon sütjük meg kb. 20-25 percig sütjük. Amennyiben barna piskótával készítenénk akkor kb. 4-5 dkg kakaót is adunk hozzá.
A krém:A vajat a porcukorral habosítjuk felverjük. Utána a többi hozzávalót is belekeverve tovább habosítjuk.A piskótára töltjük és hagyunk belőle, annyit, hogy az oldalára is maradjon.
Amikor elkészül a hűtőbe kb. 1-2 órát hagyjuk pihenni.A tetejét díszítjük...
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés