Elkészítési idő: 15 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: olcsó
Besamel - a francia mártás hozzávalók:
5 dkg vaj 5 dkg liszt 5 dl tej pici só frissen őrölt bors szerecsendió ( őrölt )
Besamel - a francia mártás elkészítése:
A tejet felmelegítjük. A vajat felolvasztjuk. Amikor megpuhult a lisztet beleszórjuk. Folyamatosan lassú tűzön kevergetjük, és addig amíg a lisztnek meg nem kezd változni a színe. ( ne várd meg, amíg megbarnul és megég… ) Ezután gyors kevergetés mellett öntjük hozzá a tejet. Kevergesd tovább a besamel mártást, amíg be nem sűrűsödik. Ízesíteni borssal, sóval és szerecsendióval ízlés szerint lehet. Akkor jó a mártás amikor amikor már nem folyik össze...( Ha az ujjunkkal húzunk egy csíkot bele és nem folyik a csík helyére )
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés