Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Jóstaleves hozzávalók:
20 dkg ribizli 30 dkg jósta 1 darab citrom 1 kisujjnyi fahéj 6 darab szegfűszeg 15 dkg cukor 1 dl tej 1 ek. vaníliás puding 2 dl tejföl
Jóstaleves elkészítése:
A fahéjat és a szegfűszeget teatojásba tesszük. A jóstához 8 dl vizet adunk. Cukrot, sót és citromhéjat, 3 ev. citromlevet, a teatojást hozzáadva puhára főzzük. A főzős pudingport megfőzzük. Tejfölös habarást készítünk. Kivesszük a citromhéjat és a teatojást és hozzáadjuk a tejfölös habarásunkat. Összeforraljuk. Botmixerrel turmixoljuk össze. Beletesszük a leszemezett ribizli.
Megjegyzés: Általában a feketeribizli és az egres keresztezéséből jött létre a 20. században.( 1922 -ben kezdődött )
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés