Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. Ezek után a tésztához való anyagokat összedolgozzuk, úgy hogy könnyű sima tésztát kapjunk. Meleg helyen hagyjuk kelni egy fél órát. Közben elkészitjük a tölteléket. Lehet bele tenni - túrót, almát, diót, mákot, meggyet, ki mivel szereti. A tésztát 4 egyforma részre osztjuk. Keskeny hosszúkás lapot nyujtunk, kb. 3-4 mm vastagra. A közepére zsemlemorzsát szórunk és ráhelyezzük a tölteléket. A két hosszabbik szélét pedig 6-7 cm mélyen kissé átlósan bevágjuk, egymástól 4-5 cm távolságra. Behajtjuk a tészta végét,majd jobbról balról felváltva ráhajtjuk a széleket a töltelékre, mintha copfot fonnánk. Tojással megkenjük, előmelegített sütőben megsütjük.Szeleteléskor bőven porcukrozhatjuk.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés