Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Sajtos kalács hozzávalók:
negyed kiló liszt 2 kk. só 2 kk. cukor 4 dkg vaj 1.2 dl tej fél cs. száraz élesztőA töltelék:6 dkg olvasztott vaj 2 maréknyi apróra vágott medvehagyma 5 dkg reszelt sajt 1 kk. só
Sajtos kalács elkészítése:
Tésztát gyúrunk az összetevőkből. Megkelesztjük. A gyúródeszkát belisztezzük. Téglalap alakúra nyújtjuk. Megolvasztjuk a vajat és meglocsoljuk vele. Összekeverjük a hagymát a sajttal. Ezt szórjuk rá. Feltekerjük és a végeit befordítjuk. AZ egyik végétől kb. 3 cm-re hosszában kettévágjuk. A két szálat utána összefonjuk. Ezután hagyjuk kb. egy fél órát pihenni.( keleszteni )Készre sütjük.
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés