Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Diós mazsolás püspökkenyér hozzávalók:
175 grammos joghurt 3 darab tojás
joghurtos pohárnyi kristálycukor
fél joghurtos pohárnyi olaj
2 darab citrom lereszelt héja és a leve
2 joghurtos pohárnyi finomliszt
1 joghurtos pohárnyi dió van. cukor a dióhoz
2 tk. sütőpor
10 dkg mazsola
Diós mazsolás püspökkenyér elkészítése:
A tojásokat megcukrozzuk. Ezután kemény habbá verjük fel őket. Hozzáadjuk az olajat és a natúr joghurtot.A végén adjuk hozzá a citrom héját és a kinyomott citromlevét. Egy tálban összekeverjük a finomlisztet, a diót, a van. cukrot, és a sütőport. Ezt az összekevert lisztes egyveleget beleforgatjuk óvatosan a joghurtos masszánkba. Elővesszük az őzgerinc formánkat és ebbe öntjük a kész masszánkat. Előmelegített sütőben kb. 180 fokos sütőben készre sütjük.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés