Elkészítési idő: 45 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Póréhagymaleves hozzávalók:
3 ek. olívaolaj 1 póréhagyma 5 dkg gyulai kolbász 2 darab sárgarépa 1 ek. liszt 4 ev. 20% tejföl pici só
Póréhagymaleves elkészítése:
A felkarikázzuk a kolbászt. Olajon elkezdjük pirítani, és ehhez adjuk hozzá a felkarikázott póréhagymát. Addig pirítjuk amíg a gyűrűire nem esik szét. Öntünk hozzá vizet, annyit, hogy ellepje. Beletesszük a répát is amit természetesen felkarikáztunk előzőleg. Kb. így ebben a formában 20 percig főzzük. Majd ezután behabarjuk:levesszük a tűzről, és egy szedőkanálnyit kiveszünk belőle, és elkeverjük a lisztes tejföllel. Állandó kevergetés mellett beleöntjük a levesbe. Ezt az egészet végül összeforraljuk.
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés