Elkészítési idő: 45 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: olcsó
Töltött zsemlegombóc hozzávalók:
2 db zsemle 20 dkg burgonya 25 dkg liszt
2 db tojás 10 dkg reszelt sajt 5 dkg zsír egy kevés tej 15
dkg főtt füstölt hús vagy sonka só
Töltött zsemlegombóc elkészítése:
Az 1-2 napos zsemléket apró kockára vágjuk, és egy kevés
zsírban megpirítjuk. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk
és áttörjük. A két egész tojást elkeverjük egy kávéskanál
zsírral, és annyi tejet öntünk hozzá, hogya 25 dkg
liszttel elkeverve galuska lágyságú tésztát kapjunk. Belekeverjük
az áttört burgonyát, a pirított zsemlekockákat, és
gombócokat formálunk belőle. A gombócok közepét egy kissé
benyomjuk, és teszünk bele egy mogyorónyi apróra vágott
sonkát vagy füstölt húst, majd a gombóc tésztájával a mélyedést befedjük. Lobogó, forró vízben kifőzzük. Leszűrve,lecsurgatva tálra tesszük, tetejét meghintjük reszelt sajttal,és körülöntjük sóska-, kapor- vagy paradicsommártással.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés