A töltelékhez:
2 csomag krémsajt 1 csésze kristálycukor
2 nagy tojás 1 nagy tojás sárgája
1 vaníliarúd 1/2 teáskanál finom tengeri só
Kekszes sajttorta elkészítése:
Egy mixerbe rakjuk a kekszeket( lehet graham is ).Összeturmixoljuk, ezután öntjük hozzá az olvasztott vajat és ezzel is összeturmixoljuk. Egy tepsit alufóliával kibéleljük és beleöntjük a vajas kekszet. Elsimítjuk a tetejét. Félretesszük pihenni. A krémsajtot habosra verjük fel. Hozzáadjuk az egy csésze kristálycukrot a 2 darab tojást, és az egy darab tojás sárgáját.Belekaparjuk a vaníliarudat.Pici sót szórunk hozzá. Összekeverjük. Előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. Amikor már majdnem kész a tetejét megszórjuk cukorral és pár percig sütjük, hogy megpiruljon kicsit meg is olvadjon a cukor a tetején.
Megjegyzés: Az eredeti recept és kép:tastemade.com
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés