Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Krémes spenótos citromos csirkemell hozzávalók:
4 nagy csirkemell 2 evőkanál kókuszolaj( de jó a sima olaj is ) 1 csésze csirke húsleves ½ csésze görög joghurt ½ citrom 3 gerezd fokhagyma ledarálva 2 teáskanál szárított oregánó 6 dkg spenót só ízlés szerint frissen őrölt bors ízlés szerint
Krémes spenótos citromos csirkemell elkészítése:
Hevítsünk egy serpenyőbe kb. 1 evőkanál kókusz olajat.A csirkemelleket sózzuk és borsozzuk mind a két oldalát. A forró olajban mind a két oldalát, oldalanként kb. 2-3 percig sütjük addig amíg aranybarna nem lesz. Utána a csirkemelleket kivesszük az olajból, hagyjuk egy kicsit hűlni. Ezután hevítünk még egy evőkanálnyi olajat a serpenyőben. Ebbe dobjuk bele a présel fokhagymát kb. 30 másodpercre. Majd öntsük bele a csirke húslevest, joghurtot, citromlét, és oregánót és keverjük addig, amíg a keverék sima nem lesz( egy kicsit be kell, hogy sűrűsödjön ).Mehet bele a spenót és egy pici só. Addig melegítjük amíg egy kicsit meg nem hervad a spenótlevél. Egy tepsibe átöntjük az egészet és rátesszük a csirkemelleket. Előmelegített sütőben sütjük kb. 200 fokon kb. 15 percig. Amikor a csirkemell teljesen megsült tejszínes mártással tálaljuk. De kiváló sajtmártással is:Sajtmártás receptje
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés