Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Svéd húsgolyó hozzávalók:
450 g darált marhahús ½ csésze zsemlemorzsa
finomra darált ½ hagyma 1 darab tojás ½ evőkanál só( a húsgolyóhoz ) ½ evőkanál bors ( a húsgolyóhoz ) 2 evőkanál olaj 2 csésze marhaleves 2 bögre tej ½ evőkanál só (a szószjoz ) ½ evőkanál bors ( a szószhoz )
1 evőkanál worcestershire szósz 1 csésze reszelt parmezán sajt ½ csésze apróra vágott petrezselyem
Svéd húsgolyó elkészítése:
Egy tálban összegyúrjuk a következőket:a darált húst, zsemlemorzsát, hagymát, tojást, a sót, és a borsot.Egy serpenyőben olajat hevítünk. Az összegyúrt masszából kb. golf labda méretű húsgolyókat gyúrunk. Kb. 1 percig sütjük az olajban.Ezután megfordítjuk a fasírtokat és hozzáöntjük a következőket:marhahúslevest, tejet, sót, borsot, és worcestershire szószt. Összekeverjük. Megvárjuk még összeforr. Amikor forr mehet bele a főtlen tészta.Takarék lángon folyamatos kevergetés mellett hagyjuk, hogy elfőljön a leve.( ez kb. 8 perig kell így főzni. )Mehet rá a reszelt parmezán és a aprított petrezselyem. Addig főzzük így amíg a sajt meg nem olvadt. Tálalásnál még egy kis reszelt sajtot tehetünk rá.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés