Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Mézes fokhagymás vajban sült lazac hozzávalók:
¼ csésze vaj ⅓ csésze méz 4 nagy gerezd zúzott fokhagyma 2 evőkanál friss citromlé ( ½ citrom leve ) 1.2 kg lazac só ízlés szerint bors ízlés szerint citrom szelet (tálaláshoz) 2 evőkanál friss apróra vágott petrezselyem
Mézes fokhagymás vajban sült lazac elkészítése:
Takarék lángon egy serpenyőben vajat olvasztunk. Adjuk hozzá a mézet, a fokhagymát és a citromot. Habverővel addig kevergetjük amíg a méz jól meg nem olvad benne. Alufóliát teszünk a tepsibe, kb. akkorát, hogy jól elfedje majd a halat is...A fóliába mehet a lazac és erre mehet a vajas massza is. Jó egyenletesen kenjük be mindenhol. Sózzuk és borsozzuk. Bezárjuk a fóliát jól, hogy a vaj se csoroghasson ki. Előmelegített sütőben kb. 190 fokon kb. 15-18 perig sütjük. Ezután kivesszük a fóliát és kb. 2-3 percig így sütjük tovább. Friss aprított petrezselyemmel és citromszeletekkel tálaljuk.
Megjegyzés: Az eredeti lazacos recept és kép:cafedelites
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés