Elkészítési idő: 75 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Kolbászos bolognese hozzávalók:
1 evőkanál olívaolaj 1 kis fej apróra felkockázott vöröshagyma 2 apróra kockázva sárgarépa
2 zeller apróra kockázva 3 gerezd darált fokhagyma 2 kolbász (1 édes 1 csípős)
500 gramm őrölt hátszín só bors 2 evőkanál paradicsompüré 1 evőkanál olasz fűszerkeverék
½ csésze vörösbor 800 gramm a zúzott paradicsom 500 ml marhahúsleves 2 babérlevél
1 csésze parmezán ½ csésze tejszín 500 g penne
Kolbászos bolognese elkészítése:
Egy nagy fazékba öntünk olíva olajat és közepes lángon felhevítjük. Megpároljuk benne a hagymát, zellert, répát és a fokhagymát, amíg megpuhul, az kb. 10-15 perc.Mehet hozzá a fokhagyma és így főzzük kb. még 2-3 percig. Adjuk hozzá a darált marhahúst és a kolbászt. Sózzuk és borsozzuk. Fakanállal folyamatosan kevergetve főzzük. Majd hozzáadjuk a paradicsomot , az olasz fűszerkeveréket, és a vörösbort. Összekeverjük és addig főzzük amíg el nem párolog a bor. Most hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, kivéve a parmezánt és a tejszínt.Jól elkeverjük. Fedő alatt pároljuk kb. 30 percig. Keverjük hozzá a parmezánt és a tejszínt a kolbász bolognesehez.Majd a már előre kifőzött penne tésztát is hozzáöntjük. Reszelt parmezánnal tálaljuk.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés