Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Almás-áfonyás crumble( morzsasüti ) hozzávalók:
5 alma felkockázva fél citrom leve másfél csésze vörösáfonya
2 ek. kukoricakeményítő 3 ek. cukor 1/4 csésze juharszirup
1 tk. fahéj 1 csésze zabpehely 1/3 csésze barnacukor 3 ek. liszt 4 ek. vaj fél tk. só fagyi (opcionális)
Almás-áfonyás crumble( morzsasüti ) elkészítése:
Egy nagy tálban finoman összekeverjük az almát, citromlét, áfonyát, kukoricakeményítőt, cukrot, szirupot és a fahéjat. Sütőt melegítsük elé kb. 180 fokra. A kész keveréket öntsük egy 9 × 13-os sütőedénybe, és 30 percig süssük.Egy másik tálban összekeverjük zabot, barna cukrot, lisztet, vajat, és a sót, amíg jól össze nem áll. Az előbb megsütött részre szórunk egyenletesen rá, és tovább sütjük kb. 15 percig.Akkor jó mikor aranybarnára sül.Fagylaltal a tetején tálaljuk.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés