Elkészítési idő: 30 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Sonkás-sajtos töltött gombócok hozzávalók:
3 csésze sima burgonyapüré 1/2 csésze apróra vágott sonka 2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
1 evőkanál só sajt amiket vágjunk 1 cm kockákra
1 csésze liszt 3 felvert tojás 1.5 csésze zsemlemorzsa
Sonkás-sajtos töltött gombócok elkészítése:
Egy tálban keverjük össze:krumplipürét, sót, sonkát, metélőhagymát.Gyúrjunk kis golyókat úgy, hogy a közepébe kis sajtkockákat teszünk. AZ olajat kb. 170 fokra hevítjük fel. A sonkás, sajtos golyókat elsőnek lisztbe, tojásba és végül zsemlemorzsába forgatjuk meg. Az olajban kb. 2 percig sütjük, de akkor jól van sütve mikor aranybarna lesz. Melegen tálaljuk ketchuppal és majonézzel.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés