A vanília sodóhoz7 dl tej 4 db tojássárgája
1 db vanília (kikapart magja) 6 dkg cukor 1 púpozott ek finomliszt
Aranygaluska diósan elkészítése:
Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.A liszthez adjuk hozzá az olvasztott vajat, a tojássárgáját és az élesztőt.A tetejét meglisztezzük és letakarva hagyjuk megkelni. Utána, amikor megkelt ujjnyi vastagra nyújtjuk, és a kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.A kapcsos tortaformát jól kivajazunk .Olvasztott vajban megforgatjuk a kis aranygaluskákat és utána a cukros dióban is. Előmelegített sütőben letakarva készre sütjük.
A vanília sodóhozA tejet a vaníliarúd kikapart magjával felforraljuk.Egy tálban kikeverjük a tojássárgákat a cukorral és a liszttel.Apránként adagoljuk hozzá a vaníliás tejet, és takarékon addig főzzük még be nem sűrűsödik. Az aranygaluskát hagyjuk hűlni és vanília sodóval tálaljuk.
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés