Elkészítési idő: 45 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Whiskykrémes csokikocka hozzávalók:
100 g vajat 500 g cukor 150 g juharszirup
300 ml krém 200 g étcsokoládé 100 ml-es whiskykrém vagy "ír krém" 100 g fehér csokoládé
Whiskykrémes csokikocka elkészítése:
Egy serpenyőben olvasztjuk a vajat, majd mehet bele a szirup és a friss folyékony krém.Takarékon főzzük, finoman keverjük össze, amíg a keverék homogén nem lesz.Amíg a hőmérséklet eléri a 120°C-ot addig főzzük. Keverd össze néha-néha.Levesszük a tűzről. Mehet bele az étcsokoládé és az ír krém összekeverjük. Egy tortaformába öntjük bele. Olvasztott fehér csokit öntünk a tetejére és fogpiszkálóval "széthúzzuk" a fehér csokit.A hűtőbe tesszük pihenni amíg ki nem hűl. Utána a felszeleteljük.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés