Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: közepesen nehéz Árkategória: közepesen olcsó
Rizsfelfújt hozzávalók:
6 dl tej 20 dkg rizs 1/2 rúd vanília 3 dkg vaj
3 db tojás 12 dkg cukor egy kanál morzsa só egy fél citrom héja 1 csomag vaníliás cukor 1.5 dl málna- vagy gyümölcsszörp
Rizsfelfújt elkészítése:
A kiválogatott és megmosott rizst egy csipet sóval és a 1/2
rúd vaníliával ízesített, egy kevés vízzel hígított tejben puhára
főzzük. Közben a 3 dkg vajat 10 dkg cukorral, három tojássárgájával
és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük, hozzáadjuk
a kihűlőfélben levő rizshez, majd a tojásfehérjékből
vert kemény habot is hozzákeverjük. Egy megfelelő edényt
zsírral kikenünk, morzsával megszórjuk, a rizst beleöntjük, és
mérsékelt tűzön pirosra sütjük, majd attól függően, hogy
milyen edényben sütöttük, kockára vagy torta szerűen felvágjuk,
és vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk. A málna vagy
gyümölcsszörpöt külön csészében adjuk hozzá.
Nagyon finom a rizsfelfújt, ha az edényt, amiben sütjük,
vékonyra nyújtott omlós tésztával béleljük ki, széleit ráhajtjuk
a rizsre, és ezután sütjük meg.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés