Egy edénybe öntsünk bele sűrített tejet és tejet, majd 3 darab tojássárgáját a keverékbe. Főzzük alacsony hőfokon, folyamatosan keverjük, amíg a krém meg nem sűrűsödik. Hűtsük és tegyük félre.A vaníliás kekszet és a csokoládét törjük apróra ( morzsalékosra ).Adjunk hozzá a vajat és az turmixoljuk 1 percig, vagy addig, amíg össze nem áll.A tejszínt verjük kemény habbá. Forgassuk ezt bele a tejes masszába. Folpackkal kibéleljük a tepsit és ennek aljára tesszük a kekszes masszát.Erre mehet a tejes massza. Helyezzük a fagyasztóba 30 percig vagy amíg meg nem szilárdul.Utána mehet rá a tejkaramella( a tejkaramellát akár otthon is elkészítheted ), erre mehet a tejszínes massza és a tetejére a kekszes. Hűtőbe tesszük az egészet kb. 3 órára.
Megjegyzés: Az eredeti Tejkaramellás sütemény receptje és a képe:tastemade
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés