Elkészítési idő: 90 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: drága
Pekándiós sütemény hozzávalók:
350 g liszt 125g porcukor 250 g hideg vaj apróra vágva 150 g pekándió apróra vágva 150 g cukor 30 ml juharszirup 75 g vaj kockára vágva 180 ml zsíros tejszín 2 evőkanál kukoricadara 2 tojássárgája 1/4 teáskanál vanília kivonat 1/2 teáskanál só 50 g ét csokoládé apróra vágva 50 g tejcsokoládé apróra vágva
60 ml zsíros tejszín
Pekándiós sütemény elkészítése:
Melegítsük a sütőt 160 °C-ra. Fedjünk be egy négyzet alakú tepsit alufóliával és kenjük meg vajjal.
Szitáljuk a sima lisztet egy nagy keverőedénybe, és adjunk hozzá hideg felkockázott vajat. Összegyúrjuk, amíg a keverék hasonlít a zsemlemorzsára, majd adjuk hozzá a porcukrot és keverjük össze a tésztát.
Nyomjuk bele a tésztát az alufóliás tepsibe. Süssük kb. 20 percig, majd hagyjuk lehűlni szobahőmérsékletűre.
Melegítsük a sütőt 180 °C-ra.
Egy kis serpenyőben közepes lángon adjuk hozzá a cukrot, a szirupot, a vajat és a tejszínt. Habverővel addig kevergessük, amíg a vaj megolvad, majd öntsük bele a kukoricadarát, és kézi habverővel keverjük amíg selymes és vastag nem lesz. Vegyük le a tűzről, majd keverjük bele a tojássárgáját, a vaníliát és a sót, és keverjük össze, mielőtt hozzáadjuk a pekándiókat. Hagyjuk kissé lehűlni.
Öntsük a keveréket a süteményre, majd süssük kb. 20-25 percig.
Egy tálba mehet az étcsoki, tejcsoki és a tejszín. Kevergessük addig amíg egynemű nem lesz. Utána hagyjuk állni néhány percig. Öntsük a süti tetejére egyenletesen. Tegyük a hűtőbe pár órára pihenni.
Vágjuk négyzetekre és tálaljuk!
Megjegyzés: Az eredeti pekándiós pite receptje a twistedfood
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés