Elkészítési idő: 45 perc Nehézségi foka: közepesen nehéz Árkategória: olcsó
Mazsolás madártej hozzávalók:
1.5 l tej
15 dkg cukor
5 dkg mazsola
4 tojás
2 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
Mazsolás madártej elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A tejet 1 lábasban a vaníliás cukorral felforraljuk. Forráskor beleszaggatjuk a habgaluskákat egy vízes evőkanál segítségével. Ha az egyik oldaluk megfőtt akkor óvatosan megfordítjuk.
Ha ez is megvan akkor nekikezdünk a vaníliamártásnak. A tojássárgát a cukorral és a lisztel összekeverjük. Folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a tejbe. Amikor besűrűsödött levesszük a lángról, és hagyjuk kihűlni. Ezután rátesszük a habgaluskákat és jól megszórjuk mazsolával.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés