Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: közepesen nehéz Árkategória: közepesen olcsó
Szilvás gombóc hozzávalók:
1 kg burgonya fél kg
szilva 35 dkg liszt 13 dkg margarin
1 mk. őrölt fahéj 10 dkg zsemlemorzsa
fahéjas porcukor a szóráshoz
Szilvás gombóc elkészítése:
A főtt áttört krumplihoz keverjük a lisztet, 3 dkg vajat, sózzuk, összegyúrjuk.
Fél centi vastagra kinyújtjuk,és 6x6 centis négyzetekre vágjuk.
A négyzetek közepére szilvát teszünk,fahéjjal megszórjuk, gombócokat
formálunk belőlük. Forrásban lévő vízbe tesszük a gombócokat, és
amikor már feljönnek a víz tetejére,még további három-öt percig főzzük.
A maradék vajon megpírított zsemlemorzsába forgatjuk.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés