Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: olcsó
Lebbencsleves hozzávalók:
8-10 dkg füstölt szalonna 1 fej vöröshagyma
15 dkg lebbencstészta 1 kanálka pirospaprika 2 pár debreceni kolbász 3-4 db burgonya só és idényben 1-2 zöldpaprika(jobb ízű lesz a leves ha egy húsleveskockát vagy egy kanál ételízesítőt is főzünk bele)
Lebbencsleves elkészítése:
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és kisütjük. Zsírjában
aranysárgára pirítunk 15 dkg lebbencstésztát, hozzákeverjük
az apróra vágott vöröshagymát, azzal is pirítjuk,hozzáadjuk a kb. egy ujjnyi széles karikákra vágott debreceni kolbászt, megszórjuk egy kanálka pirospaprikával, elkeverjük, és azonnal felöntjük kb. 2 l vízzel. Beletesszük az egészen apró kockákra vágott burgonyát, 1-2 db kicsumázott
zöldpaprikát, és nem túl erős tűzőn, többször megkeverve,nehogy a lebbencs az edény aljára lesüljön, készre főzzük.
A receptet ennyiszer mentették el:6 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés