Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Vitaminsaláta hozzávalók:
(kb. 70 dkg kész saláta lesz belőle) 50 dkg burgonya
20 dkg zöldborsó (vagy 10 dkg konzerv zöldborsó) 2
fej saláta 1 csomó hónapos retek 1 csomó zöldpetrezselyem
2 dl tartármártás (ez készen is kapható de ha házilag készítjük
akkor a következők szükségesek: 1 tojássárgája 1 dl olaj
egy mokkáskanál citromlé egy kevés só és porcukor egy csipet
törött bors egy kiskanál mustár 1/2 dl fehér bor és 2 kanál tejföl).
Vitaminsaláta elkészítése:
A 1/2 kg burgonyát héjában megfőzzük, ha kihűlt, meghámozzuk,és apró kockákra vágjuk. A zöldborsót kifejtjük, egy kevés vízben megpároljuk, és leszűrjük (a konzerv zöldborsót csak leszűrjük). A fejes salátakat megmossuk, lecsurgatjuk,
néhány szép levelet félreteszünk a tálaláshoz, a többit pedig ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A retket is jól megmossuk,lecsurgatjuk, és vékony karikákra vágjuk.A burgonyát, borsót, salátát és retket elvegyítjük a tartármártással,
és salátalevélen tálaljuk.
A tartármártás elkészítése: a tojássárgáját elkeverjük egy kanálka citromlével és egy csipetnyi sóval, majd állandó keverés közben, szinte cseppenként adagolva, hozzáadjuk az olajat. Ha a tojássárgája már az egész olajat felvette, akkor belekeverjük a mustárt, 2 kanál tejfölt, 1/2 dl fehér bort, szükség
szerint ízesítjük még porcukorral. Egy csipet törött borssal,esetleg citromlével.
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés