A zellert megmossuk, meghámozzuk, és uborkagyalun legyalulva
besózzuk. Az almát is meghámozzuk, magházát kiszedjük,
citromot csöpögtetünk rá (hogy ne barnuljon meg),
és a tisztított, főtt burgonyával együtt vékony szeletekre
vágjuk. A legyalult zellert jól kinyomkodva az almás burgonyához
vegyítjük, az egészet óvatosan elkeverjük 2 dl tartármártással,
megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel,és hideg helyen 1-2 óra hosszat állni hagyjuk. Tálaláskor vékony csíkokra vágott paradicsompaprikával díszíthetjük, de ez el is maradhat.
Megjegyzés: Önmagában is jó, de hideg sült, sonka vagy sajt mellé is adhatjuk vacsorára.
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés