A lehetőleg egyforma nagyságú uborkákat jól megmossuk,nagyobb üvegekbe rakjuk, néhány szál kaprot és 1-2 szelet megtisztított tormát téve közé. Az üveget megtöltjük vízzel,majd a vizet leöntjük, megmérjük, és ahány liter a víz, annyiszor két evőkanál sóval felforraljuk. Ha langyosra hűlt, az uborkára öntjük, tetejére egy fél kávéskanál szalicilt teszünk,és lekötjük. Ha a víz az uborkán leapadna, felforralt sós vízzel töltsük fel. Pár nap múlva a leve megzavarosodik, majd
szépen letisztul. Ekkor az uborka már fogyasztható.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés