A közepes nagyságú, lehetőleg egyforma uborkákat mossuk
meg, a végüket - egymással ellentétes irányban - 2-3 cmre
vágjuk be, és tegyük üvegbe. Rakjunk közé egy-két kaporszárat,
a tetejére pedig egy kis szelet kenyeret, amelyre
néhány csepp ecetet csöpögtetünk. Forraljunk gyengén sós
vizet (1 l vízbe egy kávéskanál sót tegyünk), majd ha langyosra
hűlt, öntsük az uborkára, és az üveget egy kis tányérkával
lefedve állítsuk meleg helyre - napra vagy a tűzhely
közelébe. Egy nap múlva az uborka leve megzavarosodik,
3-4 nap múlva pedig az uborkák zöld színe megvilágosodik.
Ekkor átszedjük őket egy másik üvegbe, a levét sűrű szűrőn
vagy ruhán keresztül átszűrjük, az uborkára öntjük, és most
már hidegre tesszük. Pár nap alatt el kell fogyasztani, mert
ha tovább tartjuk, az uborka megpuhul.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés