Elkészítési idő: több másfél óránál Nehézségi foka: közepesen nehéz Árkategória: közepesen olcsó
Vadas zsemlegombóccal hozzávalók:
Vadas:
1 kg szűzérme
1 nagyobb fej hagyma
3 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1/4 zellergumó
4 gerezd fokhagyma mustár
3 db babérlevél só őrölt és egész bors oregánó koriandermag mustármag borókabogyó pirospaprika 2 evőkanál liszt 2 dl tejföl
Zsemlegombóc:
2 zsemle 1 evőkanál olaj 2 dl tej 15 dkg liszt 1/2 csokor finomra vágott petrezselyem 1 tojás
Vadas zsemlegombóccal elkészítése:
A vadas elkészítése
A vadashoz a húst lehártyázzuk,jól megmossuk és egészben feltesszük főni
a felaprított zöldségekkel és fűszerekkel.Forrástól számítva 1 órán át
főzzük. A levében hagyjuk kihűlni. Ha a hús kihűit, 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
A zöldségeket a főzőlével leturmixoljuk, majd felmelegítjük
és a tejfölös liszttel behabarjuk.Ezután visszatesszük a hússzeleteket is.
A zsemlegombóc:
A körethez a zsemléket kb. 1,5 cm szélesen felszeleteljük és megpirít juk, majd
apró kockákra vágjuk. A lisztből, a tejből,az olajból és a tojásból nokedlitésztát készítünk,
végül a petrezselymet is belekeverjük.Ha a tészta elkészült,óvatosan beleforgatjuk
a zsemlekockákat. Lobogó sós vízbe evőkanállal beszaggatjuk. Ha feljöttek a víz
tetejére még kb. 5 percig főzzük leszűrjük é a vadashoz tálaljuk fel.
A receptet ennyiszer mentették el:5 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés