Elkészítési idő: 45 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: olcsó
Cigánykenyér (bodag) – Bangó Margit módra hozzávalók:
1 kg rétesliszt
1 evőkanál szódabikarbóna
1 csapott evőkanál só
1 evőkanál étolaj
víz
Cigánykenyér (bodag) – Bangó Margit módra elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet a sóval és a szódabikarbónával, majd annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy lágy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk. A masszát közepes méretű olajozott, liszttel beszórt tepsibe öntjük, és vizes kézzel elegyengetjük, majd kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.
A receptet ennyiszer mentették el:3 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés