További oldalaink: profHOUSE.hu minden ami ingatlan  -   profJOB.hu álláskereső portál  -  Hirsumma.info A hírgyűjtő...  -  rpass.hu Kijelentkezve...

Kijelentkeztél a Sussunk-fozzunk.hu-ról Receptek feltöltéséhez vagy elmentéséhez jelentkezz be.

Regisztráció
BELÉPÉS
Nincs még rPass-od?? regisztrálj...és máris elkészítheted a saját szakácskönyved!!






Szeitán ( búzahús ) készítése Recept

Jelenleg itt vagy:Főoldal > Receptek fogások alapján > Egytálételek * Még több:Közepesen nehéz receptek

Szeitán ( búzahús ) készítése


Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Szeitán ( búzahús ) készítése hozzávalók:

1 kg tönkölybúzaliszt (fehér) vagy durumliszt
1/2 kg tönköly grízes liszt vagy durum grízes liszt
2-3 liter zöldség erőleves - amelybe tehetünk többféle zöldséget
kurkumát
gyömbért
hagymát
babérlevelet
kevés t stb.

Szeitán ( búzahús ) készítése elkészítése:

A kétfajta lisztet összekeverjük annyi hideg vízzel, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.Egy akkora tálba tesszük, hogy ha felöntjük hideg vízzel,jól ellepje a tésztát. Minimum 5 órát, de lehet egy éjszakát hagyni ebben az áztatóvízben. Ezután leöntjük a vizet róla, és folyó víz alatt elkezdjük mosni a tésztát addig,amíg a víz teljesen tiszta lesz. Ovatosan kezeljük a tésztát, nehogy szétessen. Lehet a vizet felváltva, egyszer hidegen, egyszer langyosan a tésztára engedni. Ha már teljesen tiszta a víz, leöntjük a tésztáról, és két darabra osztjuk. Gombócá formáljuk, beletesszük két kis tálba,majd kicsit pihentetjük. Közben felforraljuk a levest vagy a befűszerezett vizet. Ha felforrt, újra megformázzuk "húsunkat", és a forró levesbe tesszük. Újraforrástól számítva 30-40 percig főzzük. Ezután kivesszük a levesből és a receptnek megfelelő szeletre vágjuk. Többféleképpen lehet elosztani: szeletnek, kockára, csíkokra vágva, darálva. A végén rászűrjük a levest, és zárható edénybe téve több napig eltarthatjuk. Fagyasztani is lehet. Bioboltokban kész szeitánpor is kapható, amit az előírásnak megfelelően lehet elkészíteni, mégis a saját kezünk által készített szeitánt ajánlom, mivel végig "kézi munka".

A receptet ennyiszer mentették el:4 !



képfeltöltés

print Nyomtatás Hírsumma
Összes hozzászólás ( Szeitán ( búzahús ) készítése ):0 db

Recept videók

Curry-s karaj ebédre..:) Video

Hasonló receptek


Saját jegyzet a Szeitán ( búzahús ) készítése recepthez

Ehhez a funkcióhoz be kell jelentkezni!
Bejelentkezés nélkül nem történik mentés!





Tetszett a Szeitán ( búzahús ) készítése recept, akkor kövess minket közösségben is...





Alkalmi receptek

Karácsonyi receptek

Szilveszteri receptek

Húsvéti receptek

Farsangi receptek

Hírlevél
Hírlevelünkre való felíratkozás...



Adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom!

Hozzájárulok, hogy számomra a Sussunk-fozzunk.hu a továbbiakban hírlevelet küldjön.






 


Kövess minket!!


hirdetes



profJOB.hu ha jó állást,karriert akar...





sajtokozlemények
Impresszum
hírlevélre felíratkozás
honlaptérkép
rólunk
fórum
Adatvédelmi nyilatkozat

https://sussunk-fozzunk.hu